تولد و دوران کودکی
حضرت حجت الاسلام والمسلمین محمود عبداللهی در سال 1326 در اصفهان در خانوادهای متدین و دوستدار خاندان پاک پیامبر اسلام(صلی الله علیه و آله) چشم به جهان گشود.
دوران تحصیل
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی پس از طی کردن دوره دبستان، برای کسب علوم دینی به قم آمد. مشوق اصلی او در این راه، مادر وی بود و نیز برادران وی در کسوت روحانیت به سر میبردند. او با ورود به قم، به مدرسه علمیه علوی رفت. آن مدرسه متعلق به بیتآیةالله العظمی گلپایگانی(ره) و با سرپرستی و اشراف آیةالله شهید بهشتی و مرحوم آیةالله ربانی شیرازی اداره میشد.
وی در آنجا به تحصیل دروس دورة مقدمات پرداخت و پس از آن برای آموختن دروس دورة سطح در درس استادان مشهور دورة خود حاضر شد. با اتمام دورة سطح نیز به درس خارج علمای بزرگ حوزه علمیه قم راه یافت.
استادان
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی در سالهای تحصیل خود از استادان برجستهای بهرهمند شد. او که سیوطی و مغنی را نزد آیةالله شیخ حسن تهرانی و حجت الاسلام والمسلمین یثربی فراگرفته بود در درس منطق استاد نحوی حاضر میشد و مختصر را نزد آیةالله دوزدوزانی آموخت. شرح لمعه را نزد آیةالله صلواتی فرا گرفت. رسائل را نزد آیةالله شاهآبادی، آیةالله اعتمادی و آیةالله العظمی نوری همدانی و نیز مکاسب را نزد آیةالله ستوده آموخت و در درس کفایة الاصول آیةالله العظمی فاضل لنکرانی حاضر شد. همچنین او در بخش علوم عقلی، فلسفه را نزد آیةالله شهید مفتح، شهید استاد مطهری و اسفار را نزد آیةالله جوادی آملی و کلام را از محضر آیةالله شیخ محمد شاه آبادی فرا گرفت.
با پایان یافتن دروس دورة سطح، به درس خارج آیات عظام شیخ مرتضی حائری، شریعتمداری، منتظری، اراکی و میرزاهاشم آملی رفت اما بطور عمده در حدود دوازده سال از محضر آیةالله شیخ مرتضی حائری بهره برد. در طی این سالها از شرکت در درسهای تفسیر نیز غافل نماند و در درس تفسیر حضرت آیةالله خزعلی شرکت جدی داشت.
فعالیتهای علمی و فرهنگی
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی دارای فعالیتهای علمی و فرهنگی بسیاری است. او ضمن تدریس کتب دوره سطح، سالها به تدریس تفسیر برای دورههای عمومی حوزه اشتغال داشته و نیز در مرکز تخصصی تفسیر و تبلیغ، به آموزش تفسیر موضوعی پرداخته است. همچنین وی در دانشگاهها فعالیتهای علمی بسیاری از خود برجا نهاده که از جمله آنها تدریس او در دانشکدههای شهید بهشتی و شهید محلاتی (سپاه پاسداران) را میتواند نام برد.
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی از کسانی است که در تدوین تفسیر نمونه همکاری داشته است. تفسیر نمونه تفسیری است که در طول سالیان دراز و با اشراف علمی آیةالله مکارم شیرازی و با همکاری بسیاری از استادان و فضلای حوزه علمیه قم تدوین و نگاشته شده است و امروزه در اختیار بسیاری از مردم و جوانان کشور قرار دارد.
همچنین وی تاکنون کتابهای بسیاری نگاشته که از جمله آنها میتوان به «توحید و توسل» «اخلاق برای همه»، «25 داستان»، در سالهای پیش از انقلاب و نیز کتاب «مبانی فقهی اقتصاد اسلامی» که از جمله تألیفات وی در سالهای اخیر به شمار میرود، اشاره کرد. از وی مقالات بسیاری در زمینههای گوناگون در مجله نور علم به چاپ رسیده است. همچنین مباحث متعددی در موضوعات عقیدتی که به صورت تفسیر موضوعی در قالب جزوههای درسی تهیه و در اختیار دانش پژوهان قرار گرفته است.
فعالیتهای سیاسی
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی در سالهای پیش از انقلاب و پس از آن همواره از فعالیتهای سیاسی غافل نمانده است. از فعالیتهای سیاسی وی در پیش ازانقلاب میتوان به همکاری او با جامعه مدرسین حوزه علمیه قم اشاره کرد.
او در شهرهای مختلف ایراد سخنرانی کرد.با حضور در فعالیتها و حرکتهای سیاسی به اطلاع رسانی و توزیع رساله و بیانیههای حضرت امام پرداخته که از این رو در یکی از سفرهای تبلیغی دستگیر و بازداشت گردید.
برخی از فعالیتهای وی پس از انقلاب به شرح زیر است:
ـ حاکم شرع دادگاه انقلاب اهواز در سالهای 60ـ58 و نیز دادگاه ارتش و سپاه در تهران
ـ حاکم شرع دادگاه عالی قم
ـ عضویت در شورای سیاستگذاری صدا و سیما
ـ عضویت در شورای مشورتی فقهی شورای نگهبان
ـ عضویت در شورای عالی حوزه علمیه قم
حجت الاسلام والمسلمین عبداللهی هم اکنون در قم حضور دارد و به تدریس در حوزه علمیه قم میپردازد.